10 Nisan 2010 Cumartesi

Sevgili Jackie-2


Baharın geldiğine bugün Can’la karar verdik. Kabalcı Kitabevi’ne gidiyorduk ve Beşiktaş forması giymiş adamlar yanımızdan koşarak geçti. Sonra meydanda şarkı söylemeye başladılar. Can’a dedim ki “çarşıda büyüdüğüne gore, Beşiktaş taraftarı olman gerek. Galatasaraylılığın ne alemi var?” Ama futbolla hiç ilgisi olmayan Can, Galatasaray konusunda tam bir fanatik. Zaten fanatik dediğin de böyle olur.

Beşiktaşlıları dinlerken montları çıkarmaya karar verdik. İnsan elinde montla, güneş altında dikiliyorsa bahar gelmiş demektir. Çarşıya sapıp kitapçıya kadar, koşar adım gittik. Bir adet çocuk dergisi, oyun kumu ve şekerleme aldık. Bilgisayar oyunu konusunda küçük bir arbede yaşadık, bu da beş dakika kadar küs kalmamıza neden oldu.

Jackie inanmazsın, bugün röportaj sorularını okurken az kalsın zehirleniyordum. “Bu ne hırs?” diye düşündüm: “Arkaları benden sağlam, paraları benden çok, hiçbir zaman binemeyeceğim arabalara binip oturamayacağım evlerde oturuyorlar ama kafayı benimle bozmuşlar yine de. Tuhaf”.

İşin garibi, taaruzları genellikle okuru hedef alıyor. Galiba okur gözündeki güvenilirliğimi zedelemeyi amaçlıyorlar (eminim bunun medya dilinde bir ifadesi vardır). Buradan seslenmek istiyorum: Sakin olunuz. Medya prensi ya da edebiyatın kralı olmak gibi müthiş fikirlerim yok. Oyunun tamamen dışındayım. Oğlumla çarşıda takılabildiğim sürece mutlu bir herifim. Ha, zaten buysa asıl kıskandığınız, orasını bilmem işte.

Böyleyken böyle sevgili Jackie. Belki yazarım yine.

19 yorum:

  1. selam, benim de adi jackie olmasa da bir sirdasim mevcuttur. anliyorum sizi, memlekette iken vatan'in arka sayfasindaki yazilarinizi okurdum. acikcasi hayraniniz vs degilim ben, alcakgonullu olusunuz ve durust adam olmanizi takdir ediyorum. pek huyum da degildir unlu vatandaslarin yazilarina yorum yapmak, tabir-i caiz ise iplenmeme olayini pek icerlerim. hatta blogumda bu konuya deginen yazim var, resmen ihanetteyim su an. neyse, birazcik muhakeme sonucu "hirs kupu" ayse arman'in sorularina, en guzel cevaplari vereceginize eminim. bu arada o pozisyonda el dahi yok, bu hafta kadikoy'e bekleriz.

    bol sans.
    serhan.

    YanıtlaSil
  2. Ben Esesli olduğumdan, o maçta Beşiktaş'ı tuttum, Trabzon'la rekabetten. Şaka bir yana, teşekkürler zaman ayırıp okuduğunuz ve görüşleriniz için. Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Jackie'ye yazdıklarınızı okumak güzel oluyor.Göğün iri bir yıldızı gibi Jackie.Dinlemeyi iyi bilen,yeryüzüne boşalan sevdalı bir yağmur gibi...

    YanıtlaSil
  4. Ben, daha da meraklandım. Röportaj gerçekleşecek mi?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tuna Kiremitçi,
    Daha önce sizin hiçbir kitabınızı okumadım çünkü ikinci eşinizin arkasından takındığınız tavırdan hiç hazetmemiştim ve size bu olumsuz önyargıyla yaklaşıyordum - ayrıca popülerlik bana biraz itici geliyor.
    Bununla beraber önce Twitter'da, gazetede ve blogunuzda yazılarınızı okudukça önyargım silindi. Şimdi sizin en çok 'naif' olduğunuzu düşünüyorum ve kitaplarınızı okumaya karar verdim. Hangi sırayla okumamın daha güzel olacağı ile ilgili bir öneriniz olur mu?
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Bana karşı çok büyük odaklar tarafından, çok ciddi ve uzun bir psikolojik savaş yürütüldü. Amaçları beni okurdan koparmak suretiyle tasfiye etmekti (sanırım onların iktidarında ya da banka hesaplarında gözüm olduğunu sandılar). Ama hâlâ buradayız, kitapları ve düşünceleri paylaşıyoruz. Paylaşacağız. Okumaya devam!

    YanıtlaSil
  7. Bütün kitaplarınızı okudum, kitaba girmeyen yazılarınızı da rastladıkça (zaman içinde arayıp bularak ve takib ederek) okumaya devam ediyorum, özel hayatınızla ilgili haberler beni hiçbir zaman ilgilendirmedi, ancak şu en son olaydan sonra, bir kadın olarak üstelik!, üstelik de iki erkek evlat annesi bir kadın olarak, size karşı yürütülen plansız ve stratejisiz pasif şiddeti görmüş olmaktan dolayı sahiden de kadınlığımdan utanç duydum.

    Samimi ve net bir şekilde ifade ediyorum.

    Yazılarınızı ve yazarlığınızı beğenmemden bağımsızdır bu kanım. Umarım hakettiklerinden fazla önemsemiyorsunuzdur.

    Lütfen bu duruşa ve üretmeye devam edin.

    YanıtlaSil
  8. Edebiyatınızla ilgilenenlere yani gerçek okurlarınıza kulak veriniz lütfen. Ayşe Arman'la röportajda ne işiniz var...ne... hem de en son yaşanan saçmalıktan sonra. Yine aynı konular, aynı saçmalıklar. Bırakın onlar konuşsunlar, siz kendi yolunuza bakın. Kendinizi temize çıkarma çabasına ihtiyacınız mı var... Var mı... ????

    YanıtlaSil
  9. edebiyatla yakından ilgili bir insanım. bir gün elime bir kitap almazsam eksik sayarım o günü, tamamlanmamış sayarım.
    sizi edebi açıdan takip etmiyorum, beğenmiyorum da.

    ama mesele burda şu, duruşunuz sergilediğiniz tavır gerçekten "böyle olmalı" denilecek cinsten. magazinle televizyonla gazetecilikten başka her işi yapan gazetelerle ilgilenmem ama sizi gerçekten insanın gözünü gözüne sokmaya çalışan, karalamaya çalışan bir kitle var, biliyorum.

    mücadelenizde size destek veren insanlar elbette olacaktır; siz bu kişilikli tavrınızı devam ettirdiğiniz sürece. ben de edebiyatta değil ama bu tavrınızda sizin destekçilerinizden biriyim.

    güçlü olun, iyi kalın.

    YanıtlaSil
  10. Edebiyatın tadına varmamış kişilerden her şey beklenir.Okurlarınız yanınızdadır Tuna Kiremitçi.Sizin de dediğiniz gibi okumaya devam.Okuyup anlamaya,insan gibi yaşamaya aynen devam...

    YanıtlaSil
  11. Sizin o güçler karşısında net duruşunuz ve efendiliğinizden paye vermeyişiniz, benim gibi çok da fanatik olmayan okurlarınızın bile dikkatini çekmekte ve hatta "vay be bikaç kitabını daha alıp okusam iyi ederim galiba" dedirtmektedir.Yazmaya devam edin ki bizde okuyalım.

    YanıtlaSil
  12. değerli tuna kiremitçi,

    sizin kitaplarınızı okumayan biri olarak
    (gazete yazılarınızı okumuşluğum var ama)
    yazarlığınızla ilgili sözüm ol(a)masa da, yaşadığınız 'tatsızlığın' insana dair ağır zaafları ortaya koyduğunu görerek gerçekten
    çok üzüldüm. çok geçmiş olsun.

    yine de, yazar olarak halenizide zedeleyen süreç tamamen sizin iradeniz dışında gelişmiş sayılmazdı; eninde sonunda olacakların göründüğü o yol tarafınızdan bir zamanlar tercih edilmişti..

    selamlar

    YanıtlaSil
  13. Benim tercihlerim her zaman açık ve nettir. Yakında Cumhuriyet'te başlayacak yazılarımı okursanız bunu sizin de göreceğinize inancım sonsuz. Selamlar.

    YanıtlaSil
  14. Röportajı okudum ve medya aşçısını malzemesiz bıraktığınız için tebrik ederim.Sonuçta kekini yapamadı...:)
    Aylin

    YanıtlaSil
  15. Aslında eşinizi terk etmeniz durumundan dolayı her zaman bir sinir olan tarafım vardı size karşı, twitterdan da büyük bir kitap sever olduğum için tekip ediyordum sizi. Edebiyat farklıdır, özel hayat farklıdır sonuçta. Ancak son zamanlarda medyanın yanlış yönlendirmeleri sonucunda böyle bir önyargıya kapılmış olabileceğimi fark ettim ki oldukça feminist biriyimdir. Lakin bugün okuduğum röportajda sizi çok takdir ettim. Zor bir röportaj olmuş belli, ama istenileni vermemişsiniz. Beatles'dan dolayı size karşı oluşan sempatim, "yaratılış itibariyle tek eşliyim" cümlesiyle (ya da benzeri) tavan yaptı. Bir anda sizi kendime çok ama çok yakın buldum. Bunun devam etmesi dileğimle.. Bir de alkol güzeldir :)

    YanıtlaSil
  16. sevgili kiremitçi,
    ayşe arman'la yaptığınız görüşme güzel olmuş.
    zor ve çok sıkıcı bir iş insanın durmadan yaşamına dair bazı açıklamalar yapmak için sıkıştırılması..

    gazete yazılarınızdan da anlamak mümkündü;
    siz insanlara -her anlamda- gerçekten değer veren birisiniz. doğruyu anlatmak ve doğru anlaşılmak istiyorsunuz; ne kadar insanca.

    tavrınızın ve tarzınızın hakkınızdaki önyargıları kıracağına çok eminim;
    kırılmalı da, çünkü hakediyorsunuz.

    YanıtlaSil
  17. ...traigo
    sangre
    de
    la
    tarde
    herida
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    TE SIGO TU BLOG




    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...


    AFECTUOSAMENTE


    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE EL NAZARENO- LOVE STORY,- Y- CABALLO, .

    José
    ramón...

    YanıtlaSil
  18. Selamlar Tuna Kiremitçi,
    Röportaj karşıdaki taraf için gayet doyurucu olmuş.
    "Hayal ettiklerimi yazıyorum,yaşadıklarımı değil..."Fazla söze hiç gerek yok bu cümleden sonra.

    YanıtlaSil
  19. orada ve yazıyor olduğunu bilmek, yazın kuraklığından sonra ilk yağmurun toprağa düştüğü sesi işitmek gibi;derin ve sessiz bir keyif..
    iyi geceler..
    Aya Sophia

    YanıtlaSil